Halpismatkailua Tukholmassa | tillin-tillin

Tuesday, January 5, 2016

Käväistiin männäviikolla Tukholmassa joka onkin viimeisen puolen vuoden aikana tullut melko tutuksi neljän reissun saattelemana... Nyt tuhlattiin yhden katastrofiristeilyn jälkipyykkinä saatu ilmaisristeily, joten matkahan oli ilmainen. Pienenä vinkkinä, että Tukholmaan pääsee A-luokassa jopa alta satasella kun A) viitsii kurkkia Viking Linen punaiset lähdöt sattuisiko päivät sopimaan omiin suunnitelmiin B) kysymään suoraan matkamyynnistä halpoja lähtöjä. Siellä kun tuntuu olevan näitä lähtöjä tarjolla jos vain sattuisi kuulumaan melkeinihanmihinvain ammattiliittoon ja osaa tiedustella asiaa. Isommalle perheelle suosittelen Gabriellan B4L hyttiä, jossa on leveä parisänky johon saa yhden muksun väliin nukkumaan ja lattialla riittävästi tilaa vauvasängylle (pyydä infosta) ja tietysti ne perinteiset seinästä kipattavat punkat 2kpl. A-luokan hytit on tilavuudelta nihkeämpiä ja Mariellasta ei tuota isompaa hyttiä valitettavasti löydy. Vaan se laivahan on vain pakollinen paha kun Tukholmaanhan sitä mieli halajaa!
Viikkarin terminaalista kun lähtee kävelemään etuovia vastapäätä näkyvää mäkeä pitkin ylös, päästään Södermalmiin. (Ovesta ulos ja oikealle, niin tullaan vanhaan kaupunkiin n. vartin kävelyn jälkeen)
Tjärhovsgatanilta löytyy ihku pikkuputiikki "Butik Under" josta löytyy mm. Småfolkin vaatteita huomattavasti Suomen hintoja huokeammalla. Kävi pulla ja siellä oli edelleen löytökopassa aiemmin ihailemani tunikamekko, jota en raaskinut silloin ostaa ja jäi kaivelemaan mieltä. Nyt sen nappasin sekä pöllönpoikaselle uuden bodyn.

Pyöreästi mekko oli 30e ja body 10e.
Folkungagatanilta löytyy parikin ICA-markettia joissa suosittelen poikkeamaan ja kadehtimaan eko-tarjontaa. ICA:lla on kaupan "I love ECO" tunnuksella varustettuja herkkuja varsin edullisesti. Aiemminkin napsinut omaan kaappiin mm. kookoshiutaleita.

Toinen helmi on Renée Voltairen tuotteet! Saisiko olla hamppusuklaata tai suklaakuorrutettuja kurpitsansiemeniä? Pelkät käärepaperitkin on nam!

Saltå Kvarnin paketit on myös varsin vastustamattomia ja quinoa tricolorehan oli pakko napata mukaan! Taitaa meillä olla vielä pitkä matka että omasta lähikaupasta löytyisi moiset valikoimat...

Muistaakseni Folkungagatanilla poikkesin myös pienessä ekokaupassa (edes kuitissa ei lukenut paikan nimeä, valitettavasti) ja mukaan lähti Primavera eteerisiä öljyjä. Käytän niitä lähinnä pyykinpesussa pesupähkinöiden lisänä antamassa tuoksua. Eukalyptus on suosikkini ja tuolta putiikista löytyi kanelblad. Nämä maksoivat siinä 4euroa kappale. Hatara mielikuva että samoja tippoja löytyisi Indiskastakin vitosella...

Götgatanilta taasen löytyy yksi suosikeistani, elikkäs ihastuttava Gudrun Sjöden! Siellä käyn nappaamassa aina kuvastot ja penkomassa löytökorin ja rekin. Nyt oli hieman suppea valikoima, mutta yksi huivi tarttui mukaan alta vitosella ovh.24euron sijaan.

Ja mikä on ihanaa, niin aina kassa pakkaa ostokset ihaniin kangaskasseihin oli ne sitten miten edullisia tahansa. :)Aiemmin olen ostanut löytökopasta mm. silkkipaidan ihan murto-osalla alkuperäisestä hinnasta!
Ja kun Götgatania jatkaa vanhan kaupungin suuntaan, tulee vastaan Emmauksen second-hand shopit. Ja hitto mikä tuuri kävi tässäkin! Meinaan siellä sattui juuri olemaan kauden päättäjäiset eli kaikki lastenvaatteet ulosheittohintaan 10kr/kpl! Eli alta euron. Mutta prkl. Juuri kun keksin että siellä oli yläkertakin, rupesi kolmijalka marisemaan että aika jatkaa matkaa... Tähän päätänkin tämän postaukseni, eli kirppislöytöihini!

Tussilagon froteepaita! En ole ihan sure onko tämä aitoa retroa...? Samanlaiset pesulaput oli kuitennii kuin alempana olevissa Babynett-merkkisessä bodyssa ja t-paidassa. Näitä bongasin jostain netistä ja ymmärsin että 70-luvun alussa ollut ainakin kätössä. Alempana myös ihkut sammarit (name it).

Sitten typylle Logg-caprit ja Zaran shortsit.

Sekä viimoisena ihan helmet! Meinaan ihana sinapinruskea poolokauluksinen paita! Sekä Leviksen siniset sammarit, nam! Ja tosiaan, nämä kaikki yhteensä alle 8euroa. :)

0 comments:

Post a Comment